Webmix van de week – ICT idee

Home / webmix/lesplan van de week / Webmix van de week – ICT idee

Bij Symbaloo zijn we nu een aantal weken bezig met de webmix van de week actie waarbij we elke week een andere webmix uitlichten.

 

Deze week hebben wij de ICT-idee webmix van Herman van Schie uitgekozen als webmix van de week! De webmix is gloednieuw en heeft dus nog geen gebruikers. Maar nadat we gezien hebben hoeveel tijd erin is gestoken en toewijding kan het niet anders dat de webmix snel in populariteit en gebruikers zal toenemen . Deze pagina bevat de rubrieken waarin de tools van ICT idee zijn te verdelen. De pagina linkt door naar sub pagina’s in Symbaloo met daarop links naar de tools en de handleidingen. Dat wil zeggen dat er aan deze webmix nog een aantal webmixen zijn gekoppeld waartussen je gemakkelijk kan switchen door verwijzende blokjes.

 

Webmix van de week - ICT Idee

 

We hebben Herman van Schie van ICT-idee een aantal vragen gesteld over zijn gebruik van Symbaloo en het verhaal achter de webmix.

 

  • Vertel in het kort wie je bent.

 

Op 30 december 1949 werd ik geboren in Harderwijk. Ik groeide er op en had er een gelukkige jeugd.
Na de lagere school en de MULO  studeerde ik aan de Pedagogische Academie te Zwolle, toen nog Kweekschool genoemd, waar ik in 1971 mijn akte behaalde.

 

Na het vervullen van mijn dienstplicht streek ik neer bij het basisonderwijs, eerst in Urk, later in Emmeloord.  Ik beleefde er gouden tijden:  veel vrijheid, veel mogelijkheden, veel experimenteren en innoveren.  In de avonduren aan de studie: LO-handelskennis en biologie.  Na 10 jaar lagere school stapte ik over naar het  LEAO en later naar het VMBO. In de avonduren verzorgde ik lessen aan de Middenstandsavondschool.  Uiteindelijk belandde ik in Sneek waar ik de laatste jaren van mijn loopbaan teamleider was van een vmbo-onderbouw-team:  een fantastische job.

 

Op 1 jan. 2013 beëindigde ik mijn 40-jarige onderwijsloopbaan en verruilde ik het onderwijs voor de FPU.

 

  • Jouw ervaring met Symbaloo.

 

In 1984 kocht ik mijn eerste pc, een Texas Instrument en even later een Commodore 64: een machine die nog steeds tot de verbeelding spreekt. Vanaf het prille begin was ik verknocht aan de pc. De ontwikkelingen gingen snel, de pc deed zijn intrede in het onderwijs  en ik voorzag grote mogelijk-heden.

 

Eind 2010 ontdekte ik de web 2.0 toepassingen: er ging een wereld voor mij open.  Internet was meer dan een bron van informatie, het was ook mogelijk om te creëren, om samen te werken, om op elkaar te reageren en met elkaar te delen.  In de lessen experimenteerde ik met de gevonden tools.  Om  anderen deelgenoot te maken van mijn bevindingen startte ik het weblog ICT-idee ( http://ict-idee.blogspot.com).  Van de toepassingen die ik vond deed ik melding op mijn blog en plaatste ik een handleiding.  Het blog sloeg aan: blijkbaar was er behoefte aan stap-voor-stap-uitleg.

 

Op  mijn zoektocht naar web 2.0 toepassingen ontdekte ik Symbaloo: een prachttool waarvan vooral de grafische vormgeving me aansprak. Ik experimenteerde ermee, liet leerlingen een eigen Symbaloo-pagina maken, schreef een handleiding en plaatste die op ICT-idee.  Daarna raakte Symbaloo bij mij in de vergetelheid.

 

  • Waarom heb je de Webmix gemaakt?

 

Op de IPON 2013 herontdekte ik Symbaloo, dat inmiddels was uitgebreid met vele functionaliteiten. Met name de Webmix sprak mij tot de verbeelding. Was de Webmix geschikt om een lang gekoesterde wens, het rubriceren van de besproken tools op ICT-idee, in vervulling te laten gaan? Ik besloot het uit te proberen. En ……. het is gelukt.  Deze Webmix is het resultaat. Ik ben er zeer content mee.  Symbaloo bracht mijn wens in vervulling.

 

  • Wat is jouw favoriete Webmix?

 

De Webmix Digibormenu (education)  http://ya.is/mix/2273-Digibordmenu  is  mijn favoriet.  Ik  trof er vele tools. De adressen daarvan geef ik door tijdens workshops die ik geef.

 

  • Ben je op dit moment bezig met een nieuwe Webmix?

 

Op dit moment ben ik nog niet bezig met een nieuwe Webmix. Wel breid ik de Webmix ICT-idee uit zodra ik op mijn blog een nieuw artikel heb geplaatst.

 

Lijkt het je leuk om deze webmix ook te gaan gebruiken? Gebruik dan het blokje om de webmix toe te voegen

 

Klik hier om naar de blog van ICT-idee te gaan

 

 

Vond je dit artikel interessant?
Ontvang wekelijks de webmix/lesplan van de week
Vul hier je email adres in om wekelijks de webmix/lesplan van de week te ontvangen. Je ontvangt bovendien 3 populaire webmixen direct in je mailbox.
Comments
pingbacks / trackbacks

Leave a Comment