Webmix van de week – godsdienst-derdegraad

Home / webmix/lesplan van de week / Webmix van de week – godsdienst-derdegraad

De webmix van deze week is gebouwd rond het thema godsdienst. De pagina bevat onder andere diverse video’s en spelletjes waar je erg veel van kunt leren, maar ook prentenboeken, de kinderbijbel en wereldgodsdienst verhalen.

 

Via de blokjes ‘wereldgodsdiensten’ kun je extra informatie en oefeningen vinden om je kennis verder te verbreden.

 

Daarnaast bevat de webmix een app, namelijk The Big Myth. Hiermee wordt uitgelegd hoe de diverse godsdiensten zijn ontstaan, waar de mens vandaan komt enzovoorts. De app is visueel erg sterk.

 

De informatie op de pagina is objectief en informatief.

Webmix van de week - Godsdienst-derdegraad

Wie is Geert Speelman?

Ik ben zelf godsdienstleerkracht in twee basisscholen in Duffel en in Sint-Katelijne-Waver (Vlaanderen). De leerlingen van het eerste tot zesde leerjaar (groep 3 t.e.m. groep 8) volgen elk twee uurtjes per week les bij mij.

 

In mijn lessen probeer ik actief gebruik te maken van ICT, zowel als instructiemiddel dan als hulpmiddel voor de leerlingen.

 

Hiervoor werkte ik onder andere een website uit, www.godsdienstklas.be, die na de jaarwisseling helemaal geüpdatet zal worden en een weblog, waar ik de kinderen tips geef bij de lessen in de klas. Een verlengstukje bij de lessen godsdienst op school, zoals ik het zelf noem in de ondertitel van de weblog.

 

Naast mijn job als leerkracht ben ik actief als secretaris en webmaster van de voetbalclub KFC Duffel (vierde klasse). En verder ben ik een fervent fietser. Ik heb samen met mijn vriendin mijn hart verpand aan Friesland, waar het echt heel gezellig fietsen is!

 

Jouw ervaring met Symbaloo

Ik ken Symbaloo al heel wat jaren en werkte zelf al enkele pagina’s uit, die ik gebruikte in enkele thema’s. Symbaloo is voor mij hét middel om overzichtelijk verschillende websites te rubriceren over eenzelfde onderwerp.

 

Waarom heb je de webmix gemaakt?

Met de webmix ‘godsdienst-derdegraad’ probeer ik een overzicht te geven van handige websites voor de leerlingen van de bovenbouw van het primair onderwijs rond levensbeschouwing in het algemeen en rond het vak (rooms-katholieke) godsdienst in het bijzonder.

 

Bovenaan geef ik een opsomming van enkele fijne en leerrijke Nederlandse en Vlaamse websites. In het midden staan er twee links naar films over het leven van Jezus. Onderaan links bracht ik enkele websites bij elkaar rond het thema Bijbel. En rechts onderaan ten slotte groepeerde ik enkele links naar websites over de diverse wereldgodsdiensten.

 

Wat is je favoriete webmix?

Mijn favoriete webmix is ict-idee in rubrieken, waar ik al heel wat interessante tips vond om ICT binnen de klas te gebruiken. Echt een heel knappe overzichtspagina! Ook de webmix boektweepuntnul is voor mij een dankbare bron aan informatie.

 

Ben je op dit moment bezig met een nieuwe webmix?

Ik zou graag in de nabije toekomst de webmixen ‘godsdienst-eerstegraad’ en ‘godsdienst-tweedegraad’, die nu nog in de kinderschoenen staan, uitbreiden met interessante websites voor de kinderen van de onderbouw van het primair onderwijs. http://www.symbaloo.com/mix/ict-dag

 

Webmix van de week - Godsdienst derdegraad

 

Vond je dit artikel interessant?
Ontvang wekelijks de webmix/lesplan van de week
Vul hier je email adres in om wekelijks de webmix/lesplan van de week te ontvangen. Je ontvangt bovendien 3 populaire webmixen direct in je mailbox.

Leave a Comment