Time timer digibord – de time timer online gebruiken in de klas

Home / Symbaloo in de klas / Time timer digibord – de time timer online gebruiken in de klas

time-timer digibord blokje

eierwekker time timer digibord blokje

Waar gebruik jij een digibord allemaal voor? De time timer digibord tool is een van de populairste toepassingen op het digibord. Behalve de klok, het stoplicht en vele andere handige blokjes op bijvoorbeeld Symbaloo’s digib

ordmenu, is er nu ook een blokje om de time timer te openen. Je kunt hiermee de time timer online gebruiken, zonder iets te hoeven installeren. Gratis!

De time timer digibord tool

De time timer voor op je digibord  kun je voor een heleboel dingen gebruiken. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als je een toets afneemt in de klas of een opdracht uitdeelt. De kinderen kunnen dan precies zien hoeveel tijd ze nog hebben om de opdracht of toets in te leveren.

 

Zo zijn er nog een heleboel mogelijke toepassing voor de time timer digibord tool, hieronder even kort samengevat.

 

  • Laat kinderen zien hoe lang ze over de opdracht mogen doen
  • Geef de resterende tijd voor een proefwerk aan
  • Het geeft aan hoe lang het nog duurt tot het pauze is
  • Het is duidelijk hoe lang ze nog “stil” moeten zijn

Er zijn vast nog veel meer toepassingen hoe je deze tool kunt gebruiken.

 

De time timer online voor proefwerken

Er zijn 2 blokjes beschikbaar op Symbaloo met een Time timer. De eerste is een full screen timer, zoals de naam al zegt kun je deze gemakkelijk het hele digibord scherm laten vullen. Deze time timer is vooral aan te raden tijdens een proefwerk vanwege het rode vlak afgebeeld in de time timer. Het rode vlak geeft aan dat het nu toch echt tijd wordt om het werk af te ronden en met zijn neutrale uiterlijk is de timer niet afleidend of storend.

toets time timer digibord online

De eierwekker time timer voor op het digibord

Het tweede time timer digibord blokje zie je hieronder, deze heeft wat meer weg van een eierwekker. Deze time timer is iets minder serieus en vooral aan te raden om aan te geven over hoelang het pauze is. Het geeft een leuke sfeer om een ouderwetse eierwekker op het digibord te hebben. Je kunt natuurlijk beide blokjes van de time timer online gebruiken, dit doe je door ze allebei aan je Symbaloo toe te voegen.

eierwekker time timer digibord online

Ken jij Symbaloo al?

Dit is natuurlijk maar een klein deel van wat Symbaloo allemaal te bieden heeft. Zo is het met Symbaloo heel gemakkelijk om een duidelijk overzicht te maken van al jouw belangrijke links, apps, blogs, noem maar op. Deze komen netjes en overzichtelijk op jouw pagina te staan, waarna je de hele pagina kunt personaliseren. Je kunt alles op jouw eigen manier indelen en vormgeven, bijvoorbeeld de achtergrond en de blokjes zelf zijn gemakkelijk aan te passen.

Een andere handige functie van Symbaloo is de Bookmarker, hiermee kun je websites opslaan (bookmarken) waardoor ze direct als blokje op de door jouw geselecteerde pagina terecht komen.

Deze pagina kun je vervolgens delen met andere gebruikers van Symbaloo, hierdoor komt jouw webmix beschikbaar in de Gallery. Je kunt natuurlijk ook pagina’s van anderen gebruiken voor je eigen account. Kijk eens rond en laat ons vooral weten wat je ervan vind.

De juiste webmix kan je internet ervaring sterk verrijken!

Symbalooedu.nl/blog

Vond je dit artikel interessant?
Ontvang wekelijks de webmix/lesplan van de week
Vul hier je email adres in om wekelijks de webmix/lesplan van de week te ontvangen. Je ontvangt bovendien 3 populaire webmixen direct in je mailbox.
Showing 4 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] time timer digibord | Symbaloo EDU […]

  • […] In het onderwijs wordt veel gebruik gemaakt van Symbaloo. Symbaloo wordt ingesteld als startpagina, waardoor nooit meer iemand hoeft te zoeken naar links of digibord tooltjes. Regelmatig lichten we door middel van een artikel, interessante blokjes uit. Zo ging de vorige post over de time timer digibord. […]

  • […] In het onderwijs wordt veel gebruik gemaakt van Symbaloo. Symbaloo wordt ingesteld als startpagina, waardoor nooit meer iemand hoeft te zoeken naar links of digibord tooltjes. Regelmatig lichten we door middel van een artikel, interessante blokjes uit. Zo ging een van de vorige posts over de time timer digibord. […]

  • […] In het onderwijs wordt veel gebruik gemaakt van Symbaloo. Symbaloo wordt ingesteld als startpagina, waardoor nooit meer iemand hoeft te zoeken naar links of digibord tooltjes. Regelmatig lichten we door middel van een artikel, interessante blokjes uit. Zo ging een van de eerdere posts over de time timer digibord. […]

Leave a Comment